Friss adatkezelési tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Honlapunk azért használ cookie-kat, hogy fokozza az Ön számára nyújtott élményt. Honlapunk használatának folytatásával Ön hozzájárul a cookie-k használatához. További információ

Fűnyíró választékunk

Többféle fűnyíró típus kedvező áron

Az alábbiakban fűnyíró termékeinket tekintheti meg. Négyféle típust forgalmazunk, a legelterjedtebb tolókaros fűnyírók mellett a nagyobb területekhez ajánlott ráülős fűnyíró traktorokat, valamint a legújabb, gyepek gondozására alkalmas automata fűnyíró robotokat, illetve magasgazvágókat is talál kínálatunkban.

Fűnyíró minden igényhez

A fűnyíró kiválasztása előtt fontos felmérnie a gondozott terület nagyságát, és ez alapján meghoznia döntését. A felhasználás módja hasonlóképpen befolyásolhatja a választást. Kisebb, legfeljebb 2000 négyzetméter területű kertek rendszeres karbantartásához egy tolókaros fűnyíró vagy egy fűnyíró robot a megfelelő választás. Ennél nagyobb zöldfelületeken végzett rendszeres fűnyíráshoz mindenképpen a fűnyíró traktor használata az ajánlott. Ha gyakran kell elhanyagolt, ritkán gondozott kertekben dolgoznia, érdemes beszereznie egy magasgazvágót.

A fűnyíró gépek mellett fűszegélynyíró és sövényvágó eszközöket is forgalmazunk.

Mikor és milyen gyakran nyírjuk a füvet?

Nyáron hetente ajánlott a fűnyíró használata. Nemcsak azért, hogy a gyep ápoltnak tűnjön. Ha ritkábban vágjuk a füvet, a különféle gyomnövények hamar erőre kapnak, és ez nem tesz jót a pázsit minőségének. A gyakran nyírt fű szálai azonban megerősödnek, és így képesek elfojtani a nem szívesen látott gyomokat. A fű növekedési szakaszában – májusban és júniusban – jó, ha gyakrabban kerül elő a fűnyíró. Ilyenkor akár hetente kétszer is érdemes levágni a füvet. Az időjárás is fontos tényező. Ideális, ha meleg és párás időben ejti meg a fűnyírást. Forró, száraz időszakban a fű lassabban nő, ezért ilyenkor elég ritkábban vágni.

Oleo tolókaros fűnyíró Robot fűnyíró

Milyen fűnyírót válasszon?

Ahogyan fentebb is említettük, a kert nagysága fontos befolyásoló tényező a megfelelő típus kiválasztásának szempontjából. Persze a kényelem sem elhanyagolható. Ha gyakran kell nagy, összefüggő területen ápolnia a pázsitot, az önjáró modelleket ajánljuk. Már egy óra fűnyírás is fárasztó lehet, de megkönnyítheti magának a munkát a hátsókerék-meghajtással.

Tolókaros fűnyíróval Magasgazvágó


Nagy kérdés, hogy benzines vagy elektromos típust vásároljunk. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az elektromos fűnyíró használata egyszerűbb és könnyebb, ezért időseknek és hölgyeknek ezeket javasoljuk. Viszont a benzines fűnyíróval nem kell kerülgetnie a kábelt, vagy attól tartani, hogy túlságosan eltávolodik a konnektortól. Számolni kell azonban a benzinmotor karbantartásával, illetve azzal, hogy ezek berántása nagy erőkifejtést igényelhet. Cserébe a benzines gépek nagyobb teljesítményűek, és gyorsabb fűnyírást tesznek lehetővé.

Fűnyíró traktor Oleo fűnyíró

Ügyfélszolgálat
Szénási Károly
20/418-47-30

info@kertitop.hu

Személyes átvétel
üzletünkben:

2462 Martonvásár
Kuti András u. 1.
(7-es főút 29-es km)
H - P : 7-17
Szombat: 7-12
Kiemelt gyártók és partnerek

Oleo-Mac

 

Oregon

 

 

Kramp

 

Briggs and Stratton

 

Felco